Vjera i Rajko

Čitulja rasplakala Balkan: ''Znali smo da će doći trenutak kada će jedno od nas dvoje ovo morati da napiše''

  • Izvor: Blic
  • 22.10.2024. 14:09

Ljubavna priča Vjere i Rajka Perovića koja je trajala decenijama, oduševila je, ali u istom, i rasplakala region usljed riječi koje je Vjera uputila preminulom suprugu nakon više od pola vijeka dijeljenja ljubavi, dobrog i zlog.

Na instagram stranici “Podgorički vremeplov”, osvanula je čitulja počivšeg Rajka Perovića iz Crne Gore koju je u tamošnjoj štampi dala njegova supruga Vjera. Usljed toplih, nježnih i životnih riječi koje su se nizale ispod njegove slike i imena, veliki broj onih koji je imao prilike da vidi čitulju, naveo je da nije uspio do kraja da pročita, a da ne zaplače.

Vjera se oprostila od Rajka dirljivim riječima

"Znali smo da će doći trenutak kada će jedno od nas dvoje ovo morati da napiše i da sa neizmjernom tugom shvati da se više nećemo zajedno buditi. Rajko moj, hvala ti za 65 godina velike pažnje i ljubavi. Tvoja Vjera“, glasio je tekst koji se nalazio u crnogorskoj dnevnoj štampi.

Sama objava propraćena je i tekstom koji se nalazi ispod umrlice, koja možda i najbolje objašnjava dubinu riječi.

"Da mi je neko pričao da je čitulja nešto najljepše što ću danas pročitati, ne bih mu vjerovala“, napisala je neimenovana djevojka.

Uslijedilo još primjera vanvremenske ljubavi

U komentarima koji su nastupili ispod objave, smjenjivali su se komentari u kojima su pratioci stranice izražavali svoje emocije usljed količine ljubavi Vjere i Rajka. Ipak, jedan se posebno izdvojio, prenosi Blic.

"'Zajedno se rodismo, od djetinjstva ljubav vodismo. Zajedno šestoro djece rodismo. Ti najljepša ženo, za tebe sam se rodio, za tebe živim, za tebe ću umrijeti’. Moj pradjed mojoj prabaki. Umro je 30 dana poslije nje. Spomenik u selu Prebilovci“, napisala je djevojka po imenu Ivana čiji je komentar sakupio velike simpatije pratilaca stranice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.