Vatrogasne službe na terenu

Crna Gora: Danima traje borba sa požarima, gori blizu kuća

  • Izvor: SRNA
  • 20.08.2021. 14:49

Cetinjski vatrogasci danima se bore sa požarima koji u Nacionalnom parku Lovćen prijeti gustom dijelu šume, dok su u Katunskoj nahiji ugrožene kuće.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Cetinje Miloš Ćećanović rekao je da požar gase avio-helikopterska jedinica Crne Gore.

"Tu je helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova i avion Direktorata. Tu je i jedna ekipa Službe zaštite i spašavanja, te rendžeri Nacionalnog parka. Pokušavamo da spriječimo da vatra uđe u gusti dio šume", rekao je Ćećanović.

On je naveo da gori i u Katunskoj nahiji, gdje vatra prijeti kućama.

"Dvije ekipe su na Grabu i u Trnjinama, u Katunskoj nahiji. Brane da se vatra primakne kućama. Na nekoliko mjesta vatra je blizu kuća, vjetar duva, nepristupačan je teren i to nam pravi veliki problem. Ekipe su 24 časa na terenu", rekao je Ćećanović.

Ćećanović je naveo da je na terenu ukupno 11 pripadnika Službe zaštite i spasavanja prijestonice, a s obzirom na to da je riječ o bezvodnom predjelu, veliki problem predstavlja dopremanje vode.

"Na Lovćen vodu dopremaju cisterne, po jedna privatna, `Vodovoda` i naša. Vodu vučemo sa Cetinja, napravljen je bazen, odakle zahvataju helikopteri. Što se tiče Katunske nahije, vodu dopremamo sa Cetinja, treba nam čas i po do dva da dopremimo vodu do kolega", rekao je Ćećanović.


Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.