"Sinofarm"

Crna Gora odobrila uvoz kineske vakcine Sinofarm

  • 18.02.2021. 21:21

Crnogorski Institut za lijekove i medicinska sredstva (Cinmed) dao je saglasnost za uvoz kineske vakcine protiv virusa korona "sinofarm".

Iz Cinmeda su naveli da je to urađeno u skladu sa Zakonom o lijekovima, koji propisuje da se saglasnost za uvoz lijeka koji nije registrovan u Crnoj Gori izdaje za medicinski opravdane potrebe, između ostalog, i u slučaju epidemije.

Vakcina "sinofarm" daje se u dvije doze, u razmaku od 28 dana, a sadrži inaktivisani, odnosno umrtvljeni virus "sars kov dva".

Ova vrste vakcine, koja sadrži inaktivisani virus, decenijama se koristi u borbi protiv zaraznih bolesti - difterije, hepatitisa B, dječije paralize.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida-19 u Crnoj Gori iznosi 8.468. Do sada je u Crnoj Gori preminulo 926 lica, koja su bila inficirana virusom koorna.

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska