Boro Đukić

Crna Gora raspisala potjernicu za bivšim počasnim konzulom Rusije

  • 09.03.2020. 18:23

Vlasti Crne Gore raspisale su potjernicu za bivšim počasnim konzulom Rusije u toj zemlji Borom Đukićem, koji očekuje da će biti uhapšen po povratku kući, prenosi RIA Novosti.

- Raspisali su potjernicu za mnom. Očekuje se da budem uhapšen po povratku u Crnu Goru. Kada se sljedeće sedmice vratim u Moskvu, moraću da tražim od ruskih vlasti i Ministarstva spoljnih poslova Rusije konsultacije u vezi s tim i zaštitu -  rekao je Đukić za RIA Novosti.

Crnogorski list Pobjeda prenio je krajem februara da je pogranična policija 19. feburara oko jedan čas poslije ponoći na graničnom prelazu Dobrakovo tokom pretresa autobusa pronašla paket, u kome se nalazilo 100 policijskih iskaznica međunarodnog policijskog udruženja IPA. Vozač autobusa je saopštio da je paket primio u Beogradu, a bio je namijenjen za Bora Đukića, koji je trebalo da primi pošiljku u Podgorici.

Na zaplijenjenim iskaznicama bez brojeva i imena sa fotografijama bilo je ugravirano Ruski sektor. Oko četiri časa ujutru Đukićje pozvao vozača i saznao da je paket zaplijenjen. Nakon toga je isključio telefon. Kupio je avionsku kartu i tog dana otputovao za Rusiju, piše Pobjeda.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić ssaopštio je 4. marta da se pošiljka provjerava.

- Možda je riječ o prestupničkoj organizaciji, a možda o pokušaju falsifikovanja iskaznica. Ove su originalne, ali nemaju brojeve -  rekao je Katnić novinarima.

Sa druge strane, Đukić matra da je krijumčarenje samo povod, a da u stvari vlasti Crne Gore nisu zadovoljne njegovom političkom aktivnošću. Đukić se protivio da Crna Gora uđe u NATO, a sada aktivno istupa protiv crnogorskog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Pored toga, Đukić je formirao pokret Savez pravoslavnog naroda Crne Gore.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Еvropske mikrodržave

    U dokumentarnom programu Еvropske mikrodržave ovaj put donosimo nešto više informacija o državi Andori.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 22:00 Serija: Nemirni (16+)

    'Srpska serija iz 2023. godine, temelji se prema romanu Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", a režirao je Darko Nikolić

  • 23:00 Noćni program

    Noćni program