14. juna

Demokratski front pozdravlja odluku o nastavku litija

  • 09.06.2020. 12:34

Demokratski front pozdravlja odluku da od 14. juna budu nastavljene litije u Crnoj Gori i ističe da je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Amfilohije, za razliku od onih koji su na vlasti, uvijek uvažavao volju naroda, što je potvrdio i ovoga puta.

- Dobro je što je mitropolit Amfilohije u danima oko Trojičindana podsjetio na zakletvu koju smo zajedno položili na prošlogodišnjem Trojčindanskom saboru - da ćemo i životima braniti svoje svetinje ako treba - saopšteno je iz DF-a.

Iz DF-a se raduju što će opet biti na ulicama u krsnim hodovima.

- Kao ljudi koji su se u Skupštini Crne Gore suprotstavili donošenju sramnog zakona protiv naše Crkve u skladu sa položenom zakletvom, radujemo se što ćemo opet biti na ulicama u krsnim hodovima sa svojom pravoslavnom braćom koja ne misle o svemu u političkom životu jednako kao mi, ali sa kojom nas je ujedinila Crkva, u kojoj smo svi kršteni i koju smo spremni zajedno da branimo -  navedeno je u saopštenju.

Rukovodstvo DF-a, zajedno sa funkcionerima i članovima, obradovalo se vijesti o nastavku litija.

- Sa zadovoljstvom ćemo prisustvovati litijama zajedno sa svom našom pravoslavnom braćom iz Crne Gore, spremni da zakletvu koju smo dali i dužnost koja nas je dopala ispunimo do kraja - poručili su iz DF-a.

Mitropolit Amfilohije najavio je sinoć da će litije u Crnoj Gori ponovo biti nastavljene od nedjelje, 14. juna.