Sveštenici ostaju na barikadama

DF dostavio amandmane na Zakon

  • 26.12.2019. 20:58

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je večeras u Skupštini da su stavili u proceduru amandmane koje im je dostavila Mitropolija.

Mandić je amandmane nazvao "rješenjem priče".

"To je stvar kompromisa i posljednja ponuda", kazao je on.

Lider DF-a je kazao i da su blokade crnogorskih puteva početak "operacije obračuna".

"Neće vaših 2.000 policajaca zaustaviti ovo u Crnoj Gori Gori. Ako ne odustnete, biće katastrofa", kazao je Mandić u Skupštini i pozvao "ratne drugove iz 90-ih da budu spremni".

Sveštenik Radomir Nikčevic je poručio da nema razilaženja, dok ne dobiju pismene garancije da će rasprava biti odložena do 8. januara.

"Noćas ćemo ostati ovdje, uz blagoslov vladike Joanikija".

Premijer Marković je večeras poručio da Vlada neće pokleknuti pred pokušajima ucjene oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Prethodno su Mandić i Milan Knežević tvrdili da policija, uprkos današnjem Markovićevom obećanju da sila neće biti korišćena, u Zeti hapsi njihove rođake.

Marković je naglasio da se pokušava uskratiti pravo Vladi da vodi državnu politiku.

"To je nije otpor prema vama već ustavna i zakonska obaveza. Obaveza je moja i ove Vlade da građanima obezbijedimo sigurnost i normalan život.

(RTCG)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.