Direktor optužen za seksualno zlostavljanje tri radnice

  • Izvor: Indeks
  • 12.10.2021. 16:26

Opštinsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg direktora ustanove zbog zlostavljanja na radu i polnih uznemiravanja.

Terete ga da je počinio tri krivična djela polnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice od jeseni 2019. do oktobra prošle godine. Prema navodima tužilaštva, polno je uznemiravao fizioterapeutkinju, sobaricu i prodavačicu.

"Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se nalazi na bolovanju", saopšteno je iz Tužilaštva.

Terete ga i da je zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljke optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi, kao i da joj je tokom razgovora rekao da će sistematizacija radnih mjesta proći i da će "neko biti nagrađen, a neko ne" te da će "klečati pred njim".

Nakon toga oštećena je zaprimila ugovor o radu, ali za radno mjesto pralje, usljed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje, navodi tužilaštvo.

Tagovi: