Tragedija

Dječak pao sa zidina, preminuo u bolnici

  • Izvor: Agencije
  • 06.09.2021. 14:01

Jedanaestogodišnji dječak podlegao je povredama koje je zadobio prilikom pada sa gradskih zidina na oštre stijene u Krku.

Nesreća se dogodila juče oko 19 sati, a kako pišu mediji, dječak je državljanin Češke.

Dijete su, nakon što je izvučeno sa stijenja, preuzeli radnici Hitne pomoći. Reanimirano je i prevezeno u KBC Rijeka.

"Dijete je u noći, oko 3 sata, u bolnici podleglo povredama", potvrdila je za "Dnevnik.hr" portparol PU primorsko-goranske Svemirka Miočić.

Zidine sa kojih je dijete palo su jedan od najposjećenijih i najpopularnijih vidikovaca, koji posjetioci Krka obilaze tokom cijele godine.

Po padu mališana na stijene nastala je strka, rekli su očevici tragedije za "Novi list", tim više što se do nesretnika nije moglo prići kopnenim putem.

U pomoć djetetu brzo je svojom barkom priskočio jedan Krčanin koji se ondje slučajno zatekao i koji je, i prije nego što su se do djeteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, unesrećeno dijete prebacio na svoje plovilo, a potom i do tek nekoliko desetina metara od mjesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije, gdje su teško povrijeđenog mališana preuzeli brzo pristigli medicinari.

Pokušaji reanimacije mališana, saznaje nezvanično "Novi list", trajali su sve do njegovog prijema u riječkoj bolnici, međutim, dječak je na kraju u riječkoj kliničkoj bolnici ipak podlegao povredama koje su, zbog pada na oštre stijene sa visine od oko deset metara, očigledno bile preteške.

Iako nisu česte, nesreće poput ove povremeno se znaju dogoditi, čemu kumuje i činjenica da, posebno u spomenutom parku, javni parkovni prostor od opasne ivice provalije i stjenovite obale u njenom podnožju dijeli tek poprilično razmjerno nizak kameni zidić.

Tagovi: