Uputio izvinjenje

HRT se oglasio povodom seksističkog komentara njihovog voditelja: "Uživajmo u Mijinim hlačicama"

  • 28.07.2020. 21:05

Voditelj emisije "Dobro jutro Hrvatska" Davor Meštrović seksistički je komentarisao spot maloljetne pjevačice.

Naime, spot pjevačice Mije Negovetić (rođene 5. oktobra 2002. godine) predstavljen je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" unutar segmenta koji predstavlja novitete na hrvatskoj muzičkoj sceni, prenosi Index.hr.

Jedan od spotova bio je i onaj za pjesmu Pusti, pjevačice Mije Negovetić, a na samom završetku segmenta, voditelj Davor Meštrović je uputio komentar - Uživajmo u Mijinim hlačicama.

HRT se izvinio

- Tokom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije "Dobro jutro Hrvatska", Davora Meštrovića, koji je nespretno komentarisao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezinog nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije se ovim putem izvinjavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji. Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere - a emisija "Dobro jutro Hrvatska" i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije, te promiče rodnu ravnopravnost. Ovo upozorenje je shvaćeno vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale - poručuju s HRT-a.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.