Sutra odluka

Hrvati će mijenjati režim na granicama: Krenete 10 dana na more, a završite 14 u izolaciji

  • 23.06.2020. 18:51

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović najavio je u utorak novi režim koji će se provoditi na hrvatskim granicama s BiH i Srbijom, a koji bi mogao ponovo uključivati i obveznu samoizolaciju od 14 dana.

"Pratimo epidemiološku situaciju u susjednim zemljama i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva", rekao je Božinović novinarima u Zaprešiću na predstavljanju HDZ-ovih kandidata s liste za 1. izbornu jedinicu.

Istakao je da sutra imaju sastanak Nacionalnog štaba na kojem će vjerojatno donijeti odluku kojom će promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za državljane kzv. Kosova i Sjeverne Makedonije.

"Sutra ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00 sati sljedeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao - a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, sutra će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo do sutra", naglasio je potpredsjednik Vlade ministar Božinović.

Pročitajte i: 

Tagovi: