Virus korona

Hrvatska: Još 10 zaraženo, ukupno 99

  • 19.03.2020. 08:20

U noći s utorka na srijedu u istarskoj Brtonigli je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje na virus korona. U Hrvatskoj je broj zaraženih virusom od jutros porastao za 10 te iznosi 99.

Kako saznaje Dnevnik.hr, preminuli muškarac je bio pozitivan na virus korona. Treba naglasiti da to ne znači da je virus uzrok smrti, već se može raditi i o drugim uzrocima.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović u srijedu je kazao da je riječ o starijoj osobi koja nije imala simptome, ali je bila u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta.

U utorak su se kod muškarca pojavili blagi simptomi, zbog čega je na teren izašla ekipa hitne medicinske pomoći i savjetovala mu hospitalizaciju.

Muškarac je, rekao je Stojanović, odbio bolničko liječenje. Tokom noći mu se zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je.

O svemu se oglasila i porodica preminunlog muškarca i kazala da te tvrdnje nisu tačne. Njegovi sin ispričao je da su s ljekarom dogovorili da će u utorak muškarca u samoizolaciji posjetiti ljekar iz Umaga i uzeti bris kako bi se testirao na virus.

"No, oko 14:30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći mu se stanje naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na koronavirus", rekli su.

"Nismo mislili da će ovako završiti, mislili smo da će ga preuzeti, spojiti na respirator i sve će biti uredu", istakli su.

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.