Hrvatska vojska traži djevojčicu koja je nestala iz grupe migranata

  • 31.08.2020. 21:35

Za 11-godišnjom Avganistankom, čiji je nestanak u petak kod Slunja prijavila grupa migranata, i dalje tragaju vojska i policija, koja je uspostavila međunarodnu saradnju dok istovremeno provjerava informacije je li nestala boravila na hrvatskom prostoru.

U sklopu međunarodne saradnje policija sa susjednim zemljama nastoji utvrditi identitet nestale, kao i eventualnu registraciju osoba u sistemima azila susjednih zemalja, saopštila je policija.

Portparolka karlovačke policije Andreja Lenard rekla je da za nestalom osobom tragaju pripadnici policije i Hrvatske vojske.

Potraga zasad nije rezultirala pronalaskom djevojčice Husseini Banin, čiji je nestanak objavljen u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Djevojčica je, prema podacima iz evidencije, visoka 150 centimetara, slabije je tjelesne građe te ima crnu kosu spletenu u pletenice i nekoliko naušnica u oba uha. Nestala je 28. avgusta u nepoznato vrijeme u šumskom predjelu mjesta Broćanac kod Slunja.

Nestanak djevojčice u petak je prijavila grupa od 13 migranata koju su na vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pronašli pripadnici Oružanih snaga. Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Tagovi: