Ko odbije NATO, dobija otkaz: Crna Gora šalje 30 vojnika koji će biti dio snaga za brzo reagovanje

  • 23.07.2020. 07:41

Savjet za bezbjednost i odbranu, kojem je predsjedavao Milo Đukanović, odlučio je da do 30 pripadnika Vojske Crne Gore postane dio NATO snaga za brzo reagovanje u međunarodnim misijama ovog vojnog saveza.

Ko odbije, dobiće otkaz! Baš onako kako je još ranije zaprijetio ministar odbrane Predrag Bošković.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević energično se protivi slanju crnogorskih vojnika u misije NATO.

- Uvodimo obaveznost da svako vojno lice u Crnoj Gori mora pod prijetnjom otkaza učestvovati u ratnim vojnim operacijama koje ne propisuje Skupština, već propisuje štab NATO - upozorava Medojević na "opasan presedan". - Da li treba da dopustimo da naši momci postanu topovsko meso za ostvarivanje interesa globalnog svjetskog bankarskog fašizma?

Savjet za bezbjednost i odbranu odlučio je da se NATO snagama pridruži jedan pješadijski vod VCG, vod čete i bataljon, koji bi u ovoj misiji učestvovali do kraja 2022. godine. Upravo je u parlamentu na dnevnom redu prijedlog odluke o upućivanju pripadnika VCG u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje. Gotovo je sigurno da će odluku aminovati poslanička većina, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Liberalna partija, Hrvatska građanska inicijativa i Albanci odlučno.