Premijer Crne Gore

Marković: Posljednje upozorenje Amfilohiju da ne podstiče nerede

  • 30.12.2019. 16:44

Premijer Duško Marković poslao je, kako je kazao, posljednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede.

"Ovo je posljednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede", rekao je Marković.

Širom Crne Gore od petka se organiuzuju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

 

POSLIJE PREMIJERA PRIJETI I DIREKTOR POLICIJE

Poslije premijera Duška Markovića koji se drznuo da pripreti mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, nove prijetje narodu stigle su od direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

On je kazao da neće dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom.

"Nasilje će dobiti efikasan odgovor. Na svaki oblik ugrožavanja naših pripadnika, energično ćemo odgovoriti. Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena”, rekao je on.

Veljović smatra da odgovornost moraju nositi i oni koji pozivaju na nasilje i vandalizam pod plaštom odbrane svetinja. Prema njegovim riječima, očigledni su pokušaji sa strane da se radikalizuju bezbednosne prilike u Crnoj Gori.

"Svi koji zapaljivom retorikom uznemiruju građane i izazivaju nespokoj porodica, snosiće posledice ako neko strada. Uprava policije će svim raspoloživim sredstvima učiniti sve što je potrebno da zaštiti sve građane i neće dozvoliti narušavanje bezbednosti u državi. Pozivamo građane da odgovorno cene dešavanja i moguće posledice pokušaja zloupotrebe od strane neodgovornih pojedinaca i suludih ideja, kazai je Veljović, koji je "video" neprijatelje sa strane..."

 Vijesti. me