Mediji tvrde

Međumurski župan podnio ostavku i sve priznao

  • Izvor: n1info.com
  • 11.09.2021. 10:02

Međimurski župan Matija Posavec, osumnjičen za primanje mita i posredovanje pri zapošljavanju, priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju, javili su mediji.

Ujučerašnjoj policijskoj akciji u Međimurju uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima i Posavec, te poslanik u Hrvatskom saboru Stjepan Kovač (SDP) kojem je prethodno ukinut imunitet.

Posavec je pušten na slobodu nakon što je kasno sinoć ispitan u USKOK, gdje je danas dao iskaz i Kovač, osumnjičen za insceniranje prijetnji smrću, što je iskoristio u kampanji za lokalne izbore u maju.

U prvom slučaju se sumnjiče Posavec, predsjednik Upravnog odbora Uprave za puteve Međimurske županije Josip Kobal i županijski načelnik Milorad Novković.

Na slobodu je juče pušten Kobal koji je Posavcu, kako sumnja USKOK, dao mito za svoj reizbor u Županijsku upravu za ceste.

Posavec je osumnjičen da je od Kobala uzeo 10.000 kuna mita, a sumnja se i da je posredstvom Novkovića “sredio” zapošljavanje dvije žene u međimurskoj županiji.

Tagovi: