Skandal

Miraš Dedeić zamonašio alkosa, ateistu i ženskaroša?

  • 04.03.2020. 09:26

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Miraš Dedeić zamonašio je univerzitetskog profesora Stevana Konstantinovića, čovjeka koji sebe opisuje kao alkoholičara i ženskaroša. On je proizveden u čin ipođakona.

Konstantinović je, naime, poznat kao skandal-majstor, te je svojevremeno javno za sebe govorio da je ateista, periodični alkoholičar, loš muž i ljubitelj zabave i žena, nepouzdan.

Briše tragove

On je sebe na taj način opisivao na svom Fejsbuk profilu, gdje je pisao i o svojim seksualnim fantazijama i tome kako špansku pjevačicu Bebe „zamišlja u krilu“. U međuvremenu je novoimenovani ipođakon ove objave odlučio da obriše.

- U crkvi prepodobnoga Ivana Crnojevića na Cetinju, na liturgiji, njegova svetost arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailo sa sveštenstvom i monaštvom Crnogorske pravoslavne crkve zamonašio je univerzitetskog profesora, doktora Stevana Konstantinovića, i proizveo ga u čin ipođakona - saopšteno je iz CPC Miraša Dedeića.

Protojerej-stavrofor Dimitrije Kalezić kaže da je CPC i ovim primjerom pokazala kakve bezbožnike okuplja u svoje redove.

- To je propala stvar prije nego što je nastala. Ko je Miraša rukopoložio, pa on je raščinjen. Baš je toga našao, vrlo kvalifikovan, sve naopake stvari radi. To je antivera, bezbožje i antibožje. Srpska pravoslavna crkva taj nemoral treba da ignoriše. Bilo šta da kažem dao bih im na važnosti, ostavljam ih van pažnje. Stari monasi i otac Tadej su lijepo govorili da je najinteligentnije biće poslije Boga satana, glupoga đavola nema, pamet koju dobije on direktno zloupotrebljava, ovo je na tom kanalu razmišljanja i djelovanja - navodi Kalezić.