Hrvatska

Na karnevalu u Imotskom spalili gej lutke s djetetom

  • 24.02.2020. 08:33

Juče je u Imotskom održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i prošetaju gradom. Zabava nije prošla bez incidenta.

Naime, spaljene su lutke istopolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija poslanika SDP u saboru, Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka, piše Index.

– Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tijelo mori, neka ove godine nakaradna porodica s djetetom Nenadom Stazićem gori -rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo “Ajmo muzika” nakon čega su lutke zapaljene. U povorci je bilo i puno djece koja su sve to gledala iz prvih redova.

U Kaštelima su prije dvije godine spalili gej slikovnicu

Ovo nije prvi put da se na nekom karnevalu u Hrvatskoj spaljuje nešto vezano za homoseksualce. Prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dvojicom tata.

Riječ je o takozvanom krnji ili fašniku, tradicionalnom krivcu za sve loše u protekloj godini, kojeg su organizatori dječijeg maskenbala u Kaštelima vidjeli u LGBT slikovnici.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.