Vlada Crne Gore saopštila

Obezbjeđujemo ambijent za uspješne pregovore sa Mitropolijom

  • 07.03.2020. 14:24

Vlada Crne Gore saopštila je da obezbjeđuje ambijent za uspješne pregovore ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske /MCP/ u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti i da neće komentarisati pojedine medijsko-političke navode koji se odnose na strukturu njenog pregovaračkog tima.

"Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova, ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga. Mnogi kampanjom širenja dezinformacija nastoje da onemoguće dijalog koji treba da dovede do rješenja i kompromisa, kojem je Vlada posvećena", navodi se u saopštenju crnogorske Vlade.

Imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, iz Vlade su poručili da će sa punim uvažavanjem komunicirati s ekspertskim timom Crkve, bez pretenzija da se bave pitanjem profesionalnog i/ili ličnog kredibiliteta njegovih članova.

"U uvjerenju da je dijalog države i Crkve jedini ispravan način, u najboljoj vjeri i namjeri očekujemo početak razgovora o Zakonu, na dobrobit svih građana Crne Gore", poručili su iz crnogorske Vlade.

Prvi sastanak ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske biće održan u srijedu, 11. marta.