Legrad

Opština u Hrvatskoj prodaje zemljište i kuće za jedan evro

  • Izvor: Agencije
  • 26.09.2024. 14:32

Nakon što se opština Legrad upustila u prodaju kuća mladim porodicama za manje od evra, sada je pokrenula akciju prodaje za evro građevinskog zemljišta ili objekata u svom vlasništvu, koji će biti prenamijenjeni u turističke smještajne kapacitete.

Odluka o prodaji zemljišta ili kuća za evro donijeta je na sjednici Opštinskog vijeća, a načelnik opštine Ivan Sabolić rekao za "Hinu" da kupcu, za razliku od programa prodaje kuća mladim porodicama, nije postavljena dobna granica.

Uslov je da novi vlasnik unutar pet godina pokrene posao ponude smještajnih kapaciteta i da se tim poslom bavi minimalno još pet godina.

Pitali Hrvate da nabroje pet gradova u Srbiji, odgovori su nevjerovatni

Pitali Hrvate da nabroje pet gradova u Srbiji, odgovori su nevjerovatni

Sabolić kaže da je potreba za smještajnim kapacitetima više nego očigledna i to potkrepljuje podacima da je ove godine u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježen pad posjeta turista, dok Opština Legrad bilježi rast broja gostiju.

Samo u prvih devet mjeseci solarnim brodom prevezeno je na suprotnu obalu Drave, u susjednu Mađarsku, 2.300 izletnika, a cijele prošle godinu prevezeno ih je 1.500.

Sam Legrad leži na ušću Mure u Dravu i kao zaštićeni zoološki rezervat privlači brojne domaće i inostrane goste.

Stanište ptica takođe planiraju da dodaju na svoj "turistički meni".

Birdvočing ili posmatranje ptica u nekim zemljama zapadne Еvrope je dovedeno na nivo ozbiljne turističke ponude.

Traže da ih uhapsi: Vatrena policajka ponovo zaludila navijače

Traže da ih uhapsi: Vatrena policajka ponovo zaludila navijače

Takođe, brojni ribolovci u Legradu se zadržavaju po nekoliko dana, a razvijena biciklistička ruta privlači rekreativce iz Slovenije i Austrije.

"Sav taj sadržaj daje nam za pravo da ozbiljno planiramo razvoj kontinentalnog turizma, što je nemoguće bez inicijalne podrške budućim preduzetnicima", pojasnio je Sabolić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: