Hrvatski premijer

Plenković: Profitiranje na zemljotresu i epidemiji neće proći

  • 24.03.2020. 16:52

Hrvatski premijer Andrej Plenković apelovao je danas na trgovce da ne dižu cijene proizvoda, odnosno ne koriste krizu izazvanu epidemijom virusa korona i zemljotres u Zagrebu za profitiranje i poručio da im to neće proći.

On je, poslije sastanka članova Vlade i članova Nacionalnog štaba civilne zaštite podsjetio na nedavnu odluku Vlade da se cijene određenih proizvoda vrate na nivo od 30. januara i još jednom uputio apel svima da "ne koriste dvije krize za profitiranje, za nešto što ne dolazi u obzir", prenosi Hina.

"Državni inspektorat, ministarstva, svi će voditi računa da onima koji nepotrebno dižu cijene proizvoda to jednostavno neće proći. Ne dolazi u obzir da neko u krizi zarađuje više nego što je to normalno", rekao je Plenković.

Plenković je apelovao ponovo na građane da budu maksimalno odgovorni, drže razmak i vode računa jedni o drugima, jer će se samo disciplinom i odgovornim ponašanjem, praćenjem uputstava štaba i ljekara, smanjiti broj zaraženih i dinamika širenja zaraze.

"Budući da se obavlja više testova nego do sada, može se očekivati da će biti veći broj zaraženih, dakle pozitivnih", rekao je Plenković.