Hrvatska

Pokušao nezakonito prodati više od 200 litara rakije, evo koliku kaznu mora da plati

  • Izvor: Indeks
  • 23.09.2024. 16:00

​Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili su nezakonitu prodaju 215 litara žestokog alkoholnog pića, objavila je Carinska uprava.

Naime, juče su provodili pojačane mjere nadzora te su na auto-putu A6 zaustavili putničko vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Pregledom vozila, carinici su pronašli 43 plastične boce, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva finansija Republike Hrvatske, pojedinačne zapremine pet litara jakog alkoholnog pića rakije šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara.

– Počinilac koji je zatečen u posjedovanju i prijevozu rakije šljivovice bez nadzornih markica Ministarstva finansija RH, navedenom radnjom počinio je prekršaj jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje skladno odredbama ovog Zakona nije obračunata i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4.500 evra – navode iz Carinske uprave.

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a nadležnom Područnoj carinskoj kancelariji biće podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu poreza na jaka alkoholna pića u iznosu od 684.85 evra, stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.