Ivan Stoilković

Predstavnik Srba iz Sjeverne Makedonije: Srpsko jedinstvo i svesrpski sabor odgovor na sve prijetnje Srbima

  • 08.06.2024. 12:44

Predstavnik Srba iz Sjeverne Makedonije Ivan Stoilković je rekao da su Svesrpski sabor koji se održava danas u Beogradu i srpsko jedinstvo odgovor na sve izazove i prijetnje i sve ono što se događa srpskom narodu.

"Sve što je postignuto u proteklom vremenu je vezano za izuzetan napredak Srbije. Treba istaći da svako od nas ko je uspio da prilagodi svoj vektor političkog djelovanja političkom vektoru djelovanja Srbije, uspio je da pronađe i sebe", rekao je Stoilković na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske u okviru Svesrpskog sabora.

On je rekao da je zadatak svih Srba u regionu da svako na svoj način u državama u kojima živi prilagodi svoj vektor političkog djelovanja političkom djelovanju Srbije, jer je Srbija počela polako, ali sigurno da postaje ne samo lider na Balkanu u ekonomskom, nego i u političkom smislu.

"Samo složni i jedinstveni možemo da imamo čime da `izađemo pred Miloša`. Neka se na našem žaru bratoljublja ogriju i drugi narodi sa kojima živimo u razumijevanju, a mi ćemo da pomognemo svakome koliko možemo", rekao je Stoilković.

On je naveo da je karta srpskog jedinstva karta na kojoj su Srbi i dobijali i gubili skoro sve bitke, a da su na srpsko nejedinstvo igrali neprijatelji Srba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.