Slovenija

Privremeno zabranjen javni prevoz putnika

  • 15.03.2020. 15:57

U Sloveniji je privremeno zabranjen javni prevoz putnika radi suzbijanja i kontrole epidemije "Kovid-19", a zabrana se ne odnosi na službe hitne pomoći i druge hitne službe javnog sektora.

Ova naredba slovenačke Vlade stupa na snagu u ponoć.

Prema ovoj naredbi, zabranjuje se obavljanje redovnog javnog prevoza putnika, posebnog redovnog prevoza, vanrednog redovnog prevoza putnika, povremenog prevoza putnika i javnog željezničkog putničkog prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju na teritoriji Slovenije, osim taksi usluga.

Prevoz taksijem dozvoljen je samo ako prije preuzimanja putnika taksi vozač preduzme pravilnu dezinfekciju dijelova vozila koji su u redovnom fizičkom kontaktu sa putnikom.

Bilo koji oblik prevoza potreban za službe hitne pomoći i druge hitne službe javnog sektora biće izuzeti od ograničenja.

Tokom ove vrste prevoza organizator i operater treba da obezbijede odgovarajuću zaštitu vozača i putnika, prenose mediji.

Bilo koja druga izuzeća iz ove naredbe, mora da odobri ministar nadležan za infrastrukturu.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.