Javnost ogorčena

Širi se video na kojem konobar u Zadru vrijeđa stranog radnika, psuje i neće da mu plati

  • 23.10.2024. 18:21

Iz Zadra dolazi novi slučaj zlostavljanja stranih radnika, koji je zgrozio javnost. Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz jednog kafića na kojoj se jasno vidi kako konobar vrijeđa nepalskog dostavljača zbog nezadovoljstva vezanog uz narudžbu.

Incident se dogodio u neimenovanom lokalu, a zaposlenik je, nakon što je opsovao dostavljača, izbacio ga vani i odbio platiti za naručenu hranu. Na kraju mu je na lošem engleskom rekao da "vrati hranu u svoju zemlju".

Korisnici društvenih mreža oštro su reagovali na ovaj događaj. Video je objavljen na Reditu, gdje je prema riječima autora, ponizio dostavljača pred svima te objavio video na vlastitim Tiktok i Instagram profilima. "Snimak je pomno planiran s kamerom sa strane. Sutra bi ovaj dostavljač mogao biti vaša kćer ili sin. Strašno je da se jedan konobar tako odnosi prema drugom ljudskom biću," napisao je autor.

Ovaj incident izazvao je val ogorčenih reakcija, a mnogi su osudili neprimjereno ponašanje i pozvali na veću zaštitu stranih radnika u Hrvatskoj.

(Dalmacija danas)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)