Ukinuto vanredno stanje

Srbi koji uđu u Sloveniju, a nisu bili u EU, moraju u karantin!

  • 18.05.2020. 17:07

Slovenačka vlada je 14. maja ukinula stanje epidemije virusa Covid-19 i time postala prva evropska zemlja koja je donijela takvu odluku, ali je većina epidemioloških mjera ostala na snazi, izjavila je danas ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković.

Najvažnija pravila koja se uvode od ukidanja stanja epidemije je, kako kaže, nesmetan prelazak granica, bez obaveznog karantina (samoizolacije) za sva lica koja imaju privremeni ili stalni boravak na teritoriji EU i boravila su proteklih 14 dana na teritoriji EU.

Na granici im se samo uručuje letak Nacionalnog instituta za javno zdravlje o sprečavanju širenja epidemije.

Za sve državljane trećih zemalja, dakle i Srbije, kao i državljane EU, koji su boravili van EU duže od 14 dana, uvešće se mjera obaveznog karantina (samoizolacije) u trajanju od 14 dana osim za diplomate, vozače kamiona kao i lica koja vrše zdravstvene poslove ili humanitarni rad u Sloveniji, objasnila je Vlatkovićeva.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.