Srećan kraj drame: Pronađena mala Kjara (8)

  • 13.04.2021. 18:24

Nestala djevojčica iz Rusije Kjara (8), za kojom se tragalo od sinoć pronađena je živa i zdrava, javljaju crnogorski mediji.

"Vijestima" je rečeno da je djevojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na ljekarski pregled.

U akciji potrage i spasavanja učestvuju vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta.

Pored njih, u potrazi su učestvovali pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom, a poslijepodne je angažovano i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom.

- Ogroman broj građana je dalo nemjerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo -  saopštili su iz operativnog štaba.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko tijelo.

Za djevojčicom kojoj se od ponedjeljka predveče kada je posljednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, gubio svaki trag, tragali su i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Kotora i Tivta i više desetina građana.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena u noći između ponedjeljka i utorka oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja satima padala u Boki.

Ipak, tokom cijele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)