Centar crnogorskog primorja

Sutra zvanično otvaranje ljetnje turističke sezone u Budvi

  • Izvor: Tanjug
  • 01.06.2024. 15:07

Predstavnica hotelske grupacije HG "Budvanska rivijera" Jelena Kaluđerović najavila je da se sutra zvanično otvara ljetnja sezona u Budvi i istakla da je turizam na toj destinaciji ove godine zabilježio rast od 30 odsto u odnosu na prethodnu.

Predstavnica hotelske grupacije HG "Budvanska rivijera" Jelena Kaluđerović najavila je da se sutra zvanično otvara ljetnja sezona u Budvi i istakla da je turizam na toj destinaciji ove godine zabilježio rast od 30 odsto u odnosu na prethodnu.

Ona je za Tanjug navela da je Turistička organizacija opštine Budva prošle godine uvela lijep događaj koji najavljuje glavnu turističku sezonu, kao i da turistički poslenici dijele sezonu na predsezonu, glavnu turističku sezonu i postsezonu.

- Manifestacija je planirana za 8. jun na kojoj će biti prikazan dokumentarni film o počecima Slovenske plaže, kako je to Budva izgledala nakon zemljotresa iz 1979. godine i kako je krenula ta ideja o gradnji zelenog koncepta u tom periodu - najavila je ona.

Kaluđerović je istakla da turističko naselje Slovenska plaža, koje se nalazi u srcu Budve, ove godine proslavlja 40 godina postojanja.

- To dobro znaju brojni gosti iz Srbije koji nam dolaze već 30 godina, što je značajan jubilej za grad Budvu i za Crnu Goru kao turističku destinaciju - kazala je Kaluđerovićeva.

Prema njenim riječima, politička dešavanja u svijetu, nisu uticala na turizam u Crnoj Gori.

- Sva ova geopolitička dešavanja u svijetu ipak nisu uticala na turizam i što je nama, turističkim poslenicima, drago, jer se ispostavilo nakon korona virusa da je turizam u jednom ponovnom naletu i da ništa ne može da zaustavi sve ono što se dešava - lijepe stvari koje se dešavaju u turizmu i hotelijerstvu - poručila je ona.

Podsjetila je da je u februaru crnogorska turistička ponuda predstavljena na sajmu turizma u Beogradu.

- Tu nas čekaju gosti iz Srbije koji žele da na vrijeme rezervišu svoje smještaje u Budvi, tako da i ove godine imamo veliko interesovanje - navela je ona.

Poručila je da su se brojni skupovi već desili u Slovenskoj plaži, kao i to da se nada da će tako biti i u narednoj sezoni.

Budva će i ove godine biti centar crnogorskog primorja, ističe ona i dodaje da je Budva sačuvala svoju dušu i svoje srce, tradiciju i duh kulture i zato joj se gosti ipak iz godine u godinu vraćaju.

- Ovih dana se zaista bilježi odlična popunjenost i vjerujemo da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu - rekla je ona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: