Preminuo na mjestu nesreće

Tragedija u Hrvatskoj: Kamionom u Zagrebu usmrtio dječaka na biciklu

  • 30.06.2021. 21:43

Vozač (42) kamiona na zagrebačkom Jankomiru u srijedu je naletio na biciklista (16). Od siline udarca dječak je na mjestu preminuo.

Na njega je naletio 42-godišnjak u kamionu marke Mercedes zagrebačkih registracija koji se kretao kolnikom Ulice Josipa Lončara u smjeru sjeveroistoka. Kako je isaopštila zagrebačka policija, vozač kamiona je dolaskom nasuprot kućnog broja 5 skrenuo u desno na prilazni put, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale učesnike u saobraćaju.

- Tom prilikom je u skretanju u desno, na makadamskom putu, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na bicikl kojim je upravljao maloljetnik, a koji se kretao makadamskim putom u smjeru sjeveroistoka - saopšteno je.

Nesretni maloljetnik preminuo je na mjestu nesreće.

Ni slomljeni članovi njegove porodice nisu bili u stanju razgovarati o tragičnoj pogibiji, prenosi 24sata. Zbog obavljanja uviđaja, saobraćaj tom dionicom Ulice Josipa Lončara bio je potpuno obustavljen dva i po sata. Policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv vozača zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom. Od njegovih kolega doznato je da je vozač nakon nesreće bio u šoku. Kako doznaje 24sata, vozio je kamion do obližnjeg ograđenoga gradilišta na kojemu se kopa pijesak. Tamo je radio posljednjih šest mjeseci te ga znaju kao dobrog i vrijednog radnika.

24sata.hr

Tagovi: