Boje srpske zastave prave problem

Trobojka niče širom Crne Gore: Disciplinski postupak protiv učiteljice zbog crtanja trobojke na času

  • 29.01.2020. 16:08

Crvena, plava i bijela - boje srpske zastave, posljednjih dana čini se najveći su problem u Crnoj Gori pa nije ni čudo što su se srpski inat i humor spojili, a kao rezultat trobojke niču širom zemlje.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama najrazličitijih površina ofarbanih u boje srpske zastave, uz poruku da "komunalci neće stići do svih mjesta" i "neće imati toliko farbe da sve prekreče". 

Od trafo stanica, zidova kuća, ivičnjaka i klupa, crvene, plava i bijela boja niču na sve strane. 

Uz poruke bunta na društvenim mrežama neminovno ide i humor pa se tako pojavila i fotogrfija jednog frižidera uz komentar "uhapsite i jaja".

Posebno se na "udaru" našao Veliki Štrumpf, junak iz crtanih filmova, jer je "obučen u srpske boje", pa se na Fejsbuku postavilo pitanje "hoće li Gargamel uhapsiti i njega".

Tako se na udaru našla i učiteljica iz Bara protiv koje je pokrenut disciplinski postupak jer je djeci na času zadala da crtaju srpske trobojke. Ono što su crnogorski mediji izostavili da napomenu je i da su djeca na istim crtežima nacrtala i po jednog Velikog Štrumpfa. 

Takođe, ljudi su se dosetili da komunalci nisu nadležni za njihove satelitske antene i fasade privatnih kuća pa su trobojke preko noći nikle na najrazličitijim mjestima. 

Ipak, na površinama poput pješačkih prelaza, ivičnjaka i mostova za očekivati je da budu prefarbane i kratkom roku.