Nikšić

Uništeno pet tona droge

  • 15.06.2020. 16:50

U nikšićkoj Fabrici "Javorak" danas je uništeno oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, koji je prisustvovao uništavanju droge, poručio je da će biti nastavljeno hapšenje narko-dilera i sklanjanje droge sa ulica.

- Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi - istakao je Nuhodžić.

Nuhodžić je naglasio da Policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droge, što je prepoznala i Evropska komisija u Radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama, kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja narkotika.

- U prilog tome govori i činjenica da je u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom - ocijenio je Nuhodžić.

On je dodao da je kriminalitet droge jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Današnjem uništavanju droge prisustvovali su predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.