Hrvatska

Užas u dvorištu kuće: Berač kukuruza mu zahvatio obje ruke

  • 25.09.2024. 17:55

S teškim tjelesnim povredama, poljoprivrednik (56) iz Potoka Kalničkog, naselja u sastavu Opštine Kalnik u Hrvatskoj, u ponedjeljak ujutro prevezen je u koprivničku Opštu bolnicu.

Njemu je, oko 8 sati, u dvorištu porodične kuće berač kukuruza zahvatio obje ruke za vrijeme dok se nalazio ispod njega te ga temeljno čistio prije berbe, ispričala je jutros njegova majka.

Bolne krikove čuli su komšije te mu odmah uskočili u pomoć.

"Dotrčali smo iste sekunde kako bi mu pomogli. Njegova je snaha ugasila traktor, a zaglavljene ruke bojali smo se dirati prije dolaska radnika Hitne jer je već sve bilo puno krvi. Još sam uvijek van sebe. Čim zatvorim oči, ispred mene je taj šokantni prizor koji nikako da mi izađe iz glave",  ispričao je za Podravski.hr jedan od komšija nesretnog 56-godišnjaka, koji je iz Koprivnice istog dana prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava.

Tamo je juče uspješno operisan i ljekari su mu obje ruke uspjeli spasiti od amputacije, jednog od najgorih mogućih ishoda koji je mogao snaći poljoprivrednika, kojeg sada čeka poprilično dug oporavak.


Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)