Berane

Veličanstven doček vladike Joanikija u Đurđevim stupovima: "Sram ih i stid za prebijanje djece"

  • 17.05.2020. 20:49

Veliki broj građana dočekao je vladiku Joanikija u manastiru Đurđevi stupovi.

Vladika Joanikije se obratio okupljenim građanima i poručio da ova podrška njemu je podrška Crkvi i vjeri. On je kazao da vlast koristi nečiste i sramne metode protiv djece.

- Ratuju sa djecom i sa omladinom. Prebijaju djecu i omladinu. Svoje nečiste i sramne metode koriste protiv omladine. Sram ih i stid bilo za ono prebijanje djece! - rekao je vladika.

On je upitao kakva je to vlast koja decenijama ratuje sa Njegošem i njegovim grobom, a sada je krenula da ratuje i sa Svetim Vasilijem Ostroškim.

- Ali, draga braćo i sestre, oni koji misle da će poniziti našu vjeru, njih će poniziti Gospood Bog - poručio je vladika Joanikije.

Vladika već 20 godina stoluje u manastiru Đurđevi stupovi, sjedištu drevne eparhije Budimljanske, sada Budimljansko-nikšićke. Za to vreme episkop Jonikije je stekao veliku ugled svojom duhovnom misijom i radom na duhovnom oporavku ovog kraja, Vasojevića, Srba, ali i celokupnog pravoslavlja.

Tamničenje episkopa Joanikija teško je palo Berancima. Za vrijeme dok je bio u zatvoru u Nikšiću u Beranama su organizovane protestne šetnje podrške.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.