Na putu od suda do zatvora

Zatvorenik u Skoplju pobjegao policajcima

  • Izvor: B92
  • 24.10.2024. 21:41

Zatvorenik je danas u Skoplju uspio da pobjegne!

Osuđenik iz zatvora "Skoplje" u naselju Šutka pobegao je dok su ga iz suda vraćali u zatvor. To se dogodilo danas popodne nakon što su ga policajci, koji su ga čuvali, izveli iz kombija i prišli crnoj zatvorskoj kapiji, saznaje "Skoplje1". Prema nezvaničnim saznanjima, osuđeni se kretao ispred trojice policajaca koji su ga čuvali, ali je uspeo da im pobegne.

"Informacija o bjekstvu je tačna. Preduzimaju se sve mjere i aktivnosti da se slučaj rasvijetli. Lice je pobjeglo u pratnji iz suda ka poluotvorenom dijelu zatvora", kaže za „Skoplje1“ direktor zatvora Boban Utkovski.

Riječ je o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od pet godina, ali se protiv njega vode postupci za još pet krivičnih djela.

Vraćajući se iz suda, išao je ispred policajaca, ali je u djeliću sekunde skrenuo desno i krenuo da bježi prema zatvorskoj ogradi. Sva trojica policajaca koja su ga čuvala krenula su u potjeru, ali nisu uspjeli da ga stignu. Jedan od policajaca je pucao u vazduh da ga uplaši, ali osuđenik se nije pokolebao.

Pratite nas i putem Vibera