Gordan Grlić Radman

Zbog govora hrvatskog ministra gore mreže: Zapetljavao, demantovao sam sebe...

  • Izvor: Kliks
  • 23.10.2024. 10:20

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman proteklog vikenda učestvovao je na HDZ-ovom skupu u Šibeniku, a njegov govor vrlo brzo se proširio društvenim mrežama.

Naime, brojni korisnici društvenih mreža objavili su snimak Radmanovog govora koji se teško može objasniti riječima.

Hrvatski šef diplomatije imao je poteškoće s gotovo svakom izgovorenom rečenicom, a u jednom dijelu govora uspio je na neki način opovrgnuti sam sebe.

"Kažu da se jutro pozna... da je bolje krenuti od jutra jer ovaj po večeri. Tako je. Međutim po večeri se dan pozna. Moramo zasukati rak.. rukave. Moramo se dobro oznojiti, jer jedino na taj način možemo učiniti nešto. Moramo biti hrabri, moramo biti mudri. Ne možemo biti hrabri, jer hrabrost može biti ludost, a mudrost nije dovoljno sjediti pod šljivom i misliti o filozofiji. Jer, biti u sigurnoj zoni ne dobivaš ništa, ali gubiš puno. Prema tome, ujediniti hrabrost i mudrost", doslovno je rekao Grlić Radman.

Njegov govor komentarisali su i brojni političari, a na društvenim mrežama ga je podijelio i SDP-ov zvaničnik Jure Zubčić.

"Dame i gospodo, ministar spoljnih poslova Republike Hrvatske. Lijepa naša...", napisao je Zubčić.

Grlić Radman stigao je u Sarajevo 22. oktobra gdje će održati niz sastanaka, uključujući i onaj sa ministrom inostranih poslova BiH Еlmedinom Konakovićem.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.