Crna Gora

Žena preminula od upale pluća, bila negativna na virus korona

  • 23.03.2020. 22:03

Pacijentkinja iz Pljevalja čiji su inicijali M.S, koja je danas preminula od posljedica jake upale pluća, bila je negativna na virus korona, saopšteno je iz Opštine bolnice u ovom gradu.

Iz Bolnice navode da je pacijentkinja hospitalizovana je 19. marta sa teškom upalom pluća, kao i nizom pridruženih hroničnih bolesti, te da joj je juče uzet uzorak za testiranje na virus korona.

- Rezultati koje smo danas dobili iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore pokazali su da je nalaz negativan, odnosno, da pacijentkinja nije bila zaražena virusom korona - navodi se u saopštenju.

Pacijentkinja M.S. danas je, uprkos sprovedenim adekvatnim terapijskim postupcima, preminula u bolnici.

Iz Opšte bolnice Pljevlja navode da raspolažu sa tri stacionarna i dva mobilna respiratora sa urednim atestima o redovnom servisiranju i da je svaki ispravan.

- Ovim putem apelujemo na uzdržanost svih onih koji u ovim teškim trenucima za sve nas, a pogotovo za zdravstvene ustanove, šire dezinformacije koje mogu prouzrokovati stvaranje panike kod stanovništva, a samim tim i nama otežati rad - navode iz Bolnice.

Porodica preminule pacijentkinje oglasila se danas na društvenim mrežama, navodeći da u pljevaljskoj bolnici nema ispravnih respiratora, niti zaštitnih odijela i ostale opreme.

Tagovi: