SNSD

Mladi socijaldemokrati imaju više članova nego PDP ukupno

  • 27.06.2018. 18:20

Mladi socijaldemokrati imaju više od 27.000 članova, što je, kako navode, daleko više od ukupnog broja članova PDP-a, čiji je počasni predsjednik Mladen Ivanić, saopšteno je iz SNSD-a.

"Samo u ovoj godini, naše redove pojačalo je više od 2.500 novih članova, što dovoljno govori o snazi naše organizacije, ali i jasnom političkom opredjeljenju mladih ljudi", navode iz MSD-a. 

Iz ove organizacije dodaju da, za razliku od drugih stranaka, mladima prilaze drugarski i iskreno, te zajedno s njima iniciraju i organizuju brojne aktivnosti u svim krajevima Republike Srpske, od Novog Grada do Trebinja. 

Mladi socijaldemokrati su, kako navode, zaslužni za kreiranje programa subvencije kamatne stope za stambene kredite mladim bračnim parovima, a uticali su i na povećanje stipendija studentima. 

Oni ističu i da su uveli stipendije za najbolje studente i talentovane sportiste i pokrenuli programe zapošljavanja pripravnika. 

"Vlada Srpske, predvođena kadrovima SNSD-a, konstantno pomaže omladinske nevladine organizacije. Samo u ovoj godini omogućili smo zapošljavanje 1.000 mladih pripravnika, a uskoro će biti uloženo dva miliona KM u start-ap ideje mladih. Ovo su samo neki od rezulatata na koje smo ponosni i koji nas obavezuju da još više radimo za mlade Srpske", naglasili su iz MSD-a. 

Iz ove organizacije poručuju da su, nažalost, krajnji domet njihovih mladih kolega iz PDP-a i drugih stranaka Saveza za promjene destruktivne akcije, stvaranje saobraćajnog kolapsa u Banjaluci i sramno zaustavljanje i pretresanje vozila hitne pomoći u kojem su se nalazili pacijenti. 

"Pozivamo gospodina Ivanića, koji tvrdi da mladi više nemaju entuzijazam da glasaju za SNSD, da bude strpljiv i sačeka rezultate oktobarskih izbora, na kojima će mladi i ostali građani Srpske u političku prošlost poslati sve probosanske opcije koje ne poštuju Republiku i njene institucije", zaključili su u MSD-u.