Partija demokratskog progresa

Za povećanje plata i penzija stvoriti ekonomsku stabilnost

  • 28.06.2018. 17:08

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da povećanje plata i penzija mora da bude rezultat rasta ekonomije, a ne rasta zaduživanja, te da bi se to ostvarilo neophodno je stvoriti ekonomsku stabilnost.

U saopštenju iz PDP-a navode da se ova stranka za konkretne mjere, kao što su ograničenje na jednu platu iz državnog budžeta po čovjeku, te obavezu da se svaki trošak veći od hiljadu KM objavljuje javno. 

"Uz pomoć samo te dvije mjere moguće je stvoriti 10 hiljada novih radnih mjesta, a korupcija će biti značajno smanjena", smatraju u PDP-u. 

Iz PDP-a poručuju da cilj ovih prijedloga nije Republika Srpska koja je u fuknciji bogaćenja nekoliko porodica, već država kao servis građana i privrede. 

"Pozajmljivanje 300 miliona KM na stranom tržištu da bi se sljedećeg dana povećale plate i penzije nije jačanje privrede, već zaduživanje za potrebe izbora", kažu u PDP-u. 

U saopštenju dodaju da ako je prosječna penzija u maju iznosila 357 KM, a u decembru 2014. godine 337 KM, to znači rast od šest, a ne 20 odsto. 

Tagovi: