Uhapšen u subotu

Dačić: Uhapšenog pripadnika OVK identifikovala porodica koju je mučio

  • Izvor: SRNA
  • 14.10.2024. 12:37

Nekadašnjeg pripadnika terorističke Oslobodilačke vojske Kosova M.I, koji je uhapšen na Horgošu zbog ratnog zločina nad civilima, identifikovala je porodica koju je mučio, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Osumnjičen je da je zajedno sa drugim pripadnicima OVK mučio jednu srpsku porodicu, odveli su ih u neki kamp i mučili. Oni su ga identifikovali", rekao je Dačić.

On je naveo da je riječ o staroj optužnici, još iz 1999. godine, i da je on bio u evidenciji.

"Vi to pogledate kada neko prolazi na granici i zato ti spiskovi i postoje. Tako je i uhapšen. Na spiskovima su ljudi koji se terete za krivična djela, u ovom slučaju se radi o zločinu protiv civilnog stanovništva", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

Dačić: Na Horgošu uhapšen osumnjičeni za ratni zločin protiv civila

Dačić: Na Horgošu uhapšen osumnjičeni za ratni zločin protiv civila

Na pitanje da li postoji mogućnost da M.I. bude pušten, kako je to ranije činjeno pod pritiscima, Dačić je rekao da nije bilo mnogo takvih slučajeva.

"Dešavalo se da bude u inostranstvu, pa se izvrši pritisak da ne izruče uhapšene nama. Onda odluče da ih puste, ili bude neka manipulacija kao u Sjevernoj Makedoniji, kada je navodno iz pritvora pušten bivši vojnik takozvane OVK Bljerim Ramadani", naveo je Dačić.

Na graničnom prelazu Horgoš u subotu, 12. oktobra, uhapšen je M.I. osumnjičen da je 1999. godine u Prištini zajedno sa više pripadnika terorističke OVK počinio ratni zločin nad supružnicima srpske nacionalnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: