Lijepe vijesti

Djevojčica koja se otrovala alkoholom puštena iz bolnice

  • Izvor: Informer
  • 24.09.2024. 19:47

Trogodišnja djevojčica koja se u Lazarevcu otrovala alkoholom i bila u komi nekoliko dana, kako saznaje Informer, dobro je, njeno zdravstveno stanje je stabilno i ona je puštena iz dječije bolnice u Tiršovoj.

Prema informacijama smještena je u hraniteljsku porodicu. I njena majka P. J. izašla je iz bolnice u Beogradu, gdje je bila zadržana oko sedam dana. Ona je odmah saslušana u policiji i protiv nje je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava zbog kršenja porodičnih obaveza.

Ova žena sa četvoro djece iz dva braka živjela je u selu Brajkovac, kada je dobila spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće, pa je Hitna odvezla u bolnicu. Tamo su je operisali i zadržali na liječenju, a djeca od 13, 12, 8 i 3 godine su ostala sama kod kuće. Najmlađa kćerkica tada je popila alkohol iz flaše i otrovala se. Ljekari su utvrdili da je imala 4,5 promila alkohola u krvi. U besvjesnom i vrlo teškom stanju neka tri sata kasnije dovezena je u bolnicu, ali su doktori uspjeli da joj spasu život.

Njena sestra i braća su dotrčali do komšije da traže pomoć, kada je djevojčica pala, a on nije imao auto da je odmah vozi u bolnicu, već je tražio broj djetetovog oca. Kada ga je pozvao, čovjek je bio u Šapcu, pa je došao tek za sat i po vremena i dijete odvezao u dom zdravlja u Lazarevcu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: