"Srbija ima prijatelje i hrabrosti"

Đurđević Stamenkovski za ATV: U sudbonosnim trenucima za srpski narod nismo savili kičmu, nismo poklekli

  • Izvor: ATV
  • 08.06.2024. 09:08

U ovim sudbonosnim trenucima za srpski narod mi nismo savili kičmu, nismo poklekli, suprostavili smo se namjeri da nas neko žigoše, da nas osudi i osramoti, kaže za ATV ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski.

"Jedinstvo srpskog naroda je uvijek bilo značajno kroz istoriju i kada se osvrnemo na određene događaje u našoj prošlosti, mi obično jadikujemo što tada nismo bili složni. Danas nemamo razloga da se preispitujemo, zato što smo položili ispit zrelosti. Složni smo, jedinstveni smo, povezali smo strateški Republiku Srpsku sa Srbijom i to više nije samo slovo na papiru, to nije samo izgovorena riječ. Konkretno se nešto radi, ministarstva se povezuju, potpisuju se sporazumu. Ministarstvo za brigu o porodici Srbije i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske dogovorile su buduće događaje i postavile kamen temeljac naše saradnje u želji da se borimo da nas ima sa obje strane Drine. Da Srbi ostanu na svojim ognjištima, da se rađaju i rade, da budu ponosni na svoje porijeklo i identitet, a upravo to ovaj sabor danas slavi.

U ovim sudbonosnim trenucima za srpski narod mi nismo savili kičmu, nismo poklekli, suprostavili smo se namjeri da nas neko žigoše, da nas osudi i osramoti i pokazali smo da Srbija ima prijatelje i hrabrosti", kaže Đurđević Stamenkovski za ATV.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)