Kiša i jak vjetar

Hladni front juri prema Srbiji, ovaj dio prvi na udaru

  • Izvor: Telegraf
  • 10.10.2024. 21:20

I dok je u Srbiji danas bilo sunčano, centralni i zapadni dio Еvrope bio je na udaru bivšeg uragana Kirk, koji je ovim predjelima donio jake vjetrove i obilne padavine.

Dok se hladni front premiještao prema Srbiji, ispred njega je sa Mediterana u sklopu južnog strujanja do Srbije stizala vrlo topla  vazdušna masa.

Hladni front sve je bliži Srbiji, ali ispred njega nad područjem Srbije i dalje preovladavaju izražena jugozapadna visinska strujanja.

Vrlo toplo je i ove večeri, a temperature dostižu i 25 stepeni, u Beogradu je 22 stepena Celzijusova.

Pojačan jugozapadni vjetar ima fenski efekat.

Ubijen Kralj solarijuma

Ubijen Kralj solarijuma

U noći pred nama slijedi promjena vremena, a hladni front već je stigao do Slovenije i Hrvatske i donosi jaku kišu, obilne pljuskove sa grmljavinom, jak sjeverozapadni vjetar i zahlađenje.

Očekuje se jače naoblačenje, a hladni front već rano ujutro stići će do sjeverozapada Srbije i donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i jak sjeverozapadni vjetar, uz zahlađenje. Vrlo brzo ovo pogoršanje vremena premiještaće se i preko ostalih predjela Srbije, dok će od sredine dana i tokom poslijepodneva sa sjevera uslijediti prestanak padavina i razvedravanje.

U većem dijelu Srbije očekuje se da padne od 5 do 15 litara kiše po kvadratnom metru, a hladni front donijeće osjetniji pad temperature.

Za vikend suvo, još u subotu ujutro na jugu i jugoistoku ponegdje sa kišom.

U nedjelju umjereno oblačno vrijeme.

Maksimalna temperatura za vikend biće oko 20 stepeni.

Otac ubijene Angeline nakon svjedočenja dječaka iz ''Ribnikara'': ''On je kao led''

Otac ubijene Angeline nakon svjedočenja dječaka iz ''Ribnikara'': ''On je kao led''

Sljedeće sedmice pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, biće suvo. Jutra će biti hladna i maglovita, a tokom dana sunčano i umjereno toplo.

Dakle, nakon sutrašnjeg prolaznog zahlađenja sa padavinama, narednih 10 dana Srbiju ne očekuju padavine, niti jače zahlađenje, a vrijeme će biti u skladu sa kalendarom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: