Miloš Vučević

"Kada imamo mir i stabilnost, onda možemo graditi"

  • 26.09.2024. 16:10

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da je Srbac, gd‌je su danas uručeni ključevi stanova za mlade bračne parove, lijepo uređena opština, što potvrđuje koliko su potrebni politički mir i stabilnost, jer kada to postoji onda se može i graditi.

Vučević je čestitao bračnim parovima koji će danas riješiti jedno od najvažnijih pitanja – krov nad glavom.

"Kada imate svoj stan, onda znate da ste svoj na svome i da možete dalje da radite i napredujete u životu", rekao je Vučević.

On je načelniku opštine Srbac Mlađanu Dragosavljeviću poželio i da se u Srpcu što prije krene sa gradnjom novog stambenog objekta, kao i da liste čekanja mališana za vrtiće budu što duže.

Predsjednik Dodik: Plaćam stan onima koji imaju troje djece, a oni koji u narednim godinama dobiju toliko djece, biće im vraćeno sve što su uplatili

Predsjednik Dodik: Plaćam stan onima koji imaju troje djece, a oni koji u narednim godinama dobiju toliko djece, biće im vraćeno sve što su uplatili

Šetajući od vrtića "Srbija" do lokacije gd‌je su izgrađeni stanovi, on kaže da se uvjerio da je Srbac lijepo uređena opština, sa pješačkom zonom i uređenim novim fasadama.

"To mi je još jednom potvrdilo koliko su nam potrebni politička mir i stabilnost, jer kada to imamo, kada smo zajedno i radimo zajedno, onda možemo i graditi, rešavati probleme, boriti se za veće plate i penzije", rekao je Vučević.

Načelnik Dragosavljević je rekao da je ponosan što je ova lokalna zajednica obezbijedila sredstva za realizaciju projekta izgradnje zgrade za mlade bračne parove u ovoj opštini, jer je to prvi projekat tog tipa u Srpskoj.

On je istakao da je zgrada urađena prema najvišim standardima i opremljena da bude na ponos opštini kao investitoru, ali i budućim stanarima.

Vučević: Vrtić

Vučević: Vrtić "Srbija" u Srpcu da doprinese opstanku srpskog naroda

"U fazi smo izrade glavnog projekta za još jedan ovakav blok, koji bi po našim procjenama trebalo da počne sa gradnjom iduće godine", rekao je Dragosavljević.

On je istakao da će projekat doprinijeti pronatalitetnoj politici u ovoj opštini.

Bojan Balaban, otac dvoje d‌jece, rekao je da je 20 porodica u Srpcu riješilo svoje stambeno pitanje po vrlo povoljnim uslovima.

"Želim da zahvalim opštini Srbac i načelniku što su ovaj projekat priveli kraju", naveo je Balaban, te dodao da će u zgradi živjeti više od 20 mališana sa svojim porodicama.

On je rekao da mladim bračnim parovima znači puno što su stanove dobili po 1.200 KM po metru kvadratnom jer se tržišne cijene za nekretninu u Srpcu trenutno kreću oko 2.200 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Miloš Vučević uručili su danas u Srpcu ključeve stanova za 20 mladih bračnih parova.

Vrijednost projekta izgradnje zgrade za mlade bračne parove iznosila je 1,69 miliona KM, a investitor je bila opština Srbac.

Sredstva su najvećim dijelom obezbijeđena putem četvrte emisije obveznica, dok je cijena stambenog prostora, koja je definisana odlukom Skupštine opštine Srbac, iznosila 1.200 KM po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem Vibera