Pančevo

Kornjače vezane ostavljene u rijeci: Na njima ispisana imena

  • Izvor: B92
  • 22.10.2024. 09:04

Fotografija vezanih kornjača ne samo da je zgrozila prolaznike, već je otvorila diskusiju u kojoj se nagađa šta je razlog ovakvog odnosa prema jadnim životinjama.

Naime, na keju na Tamišu u Pančevu jedan par je zatekao uznemirujuću scenu.

"Muž i ja smo upravo naišli na ovu odvratnost na keju na Tamišu u Pančevu (kod mjesta gdje se ostavljaju čamci na suvom)", glasila je poruka prolaznice portalu "Zdravo Pančevo", uz fotografije jezivog zlostavljanja životinja.

Šta sat rođenja govori o vama?

Šta sat rođenja govori o vama?

Na njima se vide dvije kornjače vezane lancem i ostavljene u rijeci. Kako je objasnila žena koja je poslala fotografiju, životinjama je oklop vezan plastičnim vezicama i ispisan sa dva imena, tako da podsjeća na magijski ritual.

"Dvije jadne kornjače zavezane plastičnim vezicama i zakačene za lanac, na oklopima su ispisana imena kao i neka perca. Ja stvarno ne znam šta je ovo, ali ovo su udavljene šumske kornjače i stvarno je grozno. Meni djeluje kao da su neka djeca/tinejdžeri pokušali da izvedu neku 'vradžbinu' jer ne znam šta bi drugo moglo da bude ni kome da se obratimo", napisala je ona u poruci.

Luksuzna modna imperija propala nakon 40 godina

Luksuzna modna imperija propala nakon 40 godina

Fotografija jadnih kornjača uznemirila je korisnike Instagrama, i izazvala je veliki broj negativnih komentara. Kako se može vidjeti u komentarima, mnogo je onih koji misle da su se djeca "igrala", dok ima i onih koji sumnjaju da je ovo djelo odrasle osobe.

"Koliko čujem iz okruženja, te kornjače su zaštićene zakonom. Pronaći i kazniti počinioce", "Zašto vam djeluje da su neka djeca/tinejdžeri izveli vradžbinu? Ja današnje klince ne podržavam ni malo, ali ovakve stvari nažalost rade najčešće odrasle osobe… Mada je sve moguće", "Ono kada misliš da si sve vidio ali....pa horor. Monstruozno", glasili su neki od komentara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: