Danijela Krkobabić

Kuvarica iz Beograda oduševila javnost humanim činom

  • Izvor: Telegraf
  • 04.07.2024. 22:07

Danijela Krkobabić iz Beograda odlučila se na jedan veoma human potez i oduševila sve širom Srbije. Ova divna žena profesionalno bavi kuvanjem, dok joj je čišćenje dodatan posao, pa je riješila da svoj posao iskoristi kako bi pomogla onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, Danijela je na Fejsbuk grupi "Budi human licitacije" objavila ponudu kakvu do sada nije imala, a koja će koristiti svima.

"Pet sati čišćenja kuće x 2, znači licitirate i ja dva puta dođem da vam očistim kuću po 5 sati", napisala je Danijela.

Kako je detaljnije objasnila, licitacija traje 24 sata od prve ponude, a onaj ko osvoji nagradu bira kome će novac za liječenje biti uplaćen.

"Ovog puta vi birate za koga ćete da uplatite i sve fondacije dolaze u obzir jer ne mogu da se odlučim, volela bih da mogu svima da pomognem", dodala je ova humana žena.

Ova objava izazvala je oduševljenje mnogih članova grupe, a lijepe riječi na račun Danijele samo su se nizale.

"Drugarice, svaka vam čast!", "Naklon do poda, svako dobro", "Divna ženo, svaka ti čast, Bog ti dobro dao", pisalo je ispod objave.

Inače, ovo nije prvi put da Danijela učestvuje u humanim akcijama, na pomenutoj grupi se nerijetko mogu vid‌jeti njene akcije koja organizuje kako bi pomogla. Danijela je, kako priča za "Telegraf", za Božić, najradosniji hrišćanski praznik, uspjela da sakupi više od 30.000.

"Godinu dana postavljam licitacije čišćenja na prethodnih par nije bilo toliko odziva ali prošle godine za Božićnu licitaciju postavila sam je, baš na Božić, i skupili smo 34.000 Prihvatila sam 3 najveće ponude, isto je bila uplata za korisnika koga žele", navela je Danijela.

Ovog puta odlučila se, kako nam je istakla, da ponudi dva termina po pet sati, jer je smatrala da bi mogla da prikupi više sredstava.

"Prvi put postavljam da dolazim dva puta da čistim jer mnogi mi se javljaju za čišćenje da treba za njih i za njihove roditelje ili za njih i za njihove kumove pa sam odlučila da bih više para skupila za korisnike ovog puta da idem dva puta po 5 sati", kaže ona.

Kako je otkrila, do sada je uspjela da sakupi preko 150.000 dinara pomoći, a bliži se i cifri od 200.000. Međutim, ono čime se najviše ponosi je i to što je svoju humanost uspjela da prenese i na svoju kćerkicu koja je za svoj rođendan poželjela da pomogne bolesnom d‌ječaku Vasiliju.

"Moja kćerka je punila 8 godina prošli mesec i odlučila se sama da se odrekne poklona i da pomogne Vasiliju da skuplja pare za njega. Drugari su podržali ideju i skupili smo jednu lepu svotu novca", otkrila je Danijela.

I pored toga što se prvobitno bavi kuvanjem, ova humana žena ne odustaje ni od čišćenja, iako je to veoma zahtjevan i fizički naporan posao. Ipak, želja da nekom pomogne uvijek bude jača od svakog umora.

"Dešavalo se vrlo retko ali i to da idem da čistim da ne dobijem ni čašu vode, ali naravno bila sam i gde su me baš ugostili. Ali dok god imam snage i zdravlja u meni ja ću se truditi na sve moguće načine da pomognem ljudima i da stvaram bolji svet za život", zaključila je Danijela.

Na kraju razgovora, Danijela je otkrila i da sada trenutno sakuplja knjige za školu za višečlane porodice i one koji su slabijeg materijalnog stanja, prenosi "Telegraf".


Foto: Privatna arhiva / Telegraf

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.