Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Priznanje tzv. Kosova nije cilj procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine

  • Izvor: SRNA
  • 01.07.2024. 16:02

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio da svi oni koji priželjkuju da Srbija prizna samoproglašeno Kosovo "taj film neće gledati".

Petković je rekao da je saglasan sa izjavom portparola ЕU Petera Stana da cilj procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine nije priznanje Kosova i ukazao da takva očekivanja nemaju veze sa logikom, već sa željom moćnika da Srbija prizna nasilnu secesiju svoje teritorije.

- Portparol ЕU je apsolutno u pravu da cilj procesa normalizacije nije priznanje takozvanog Kosova. Zabrinjavajuće je da iz dobre premise dolazi do sasvim pogrešnog zaključka koji nema veze s logikom, već sa željom moćnika da Srbija prizna nasilnu secesiju svoje teritorije. Taj film neće gledati - napisao je Petković na mreži Iks.

Portparol ЕU Peter Stano najavio je ranije danas da će se sutra u Briselu sastati Petković i glavni pregovarač Kosova Besnik Bisljimi, a da prioritet i agendu određuje "najveća hitnost početka primjene Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa dvije strane".

- Tu nema nikakvog priznanja, ali bi, naravno, logična posledica normalizacije bilo priznanje. Ali to je nešto daleko kasnije u procesu - rekao je Stano.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.