Direktor kancelarije za KiM

Petkoviću zabranjeno da za Vidovdan bude na Kosmetu

  • Izvor: SRNA
  • 26.06.2024. 11:42

Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću onemogućeno je da posjeti Kosovo i Metohiju i da za najveći srpski praznik – Vidovdan bude sa srpskim narodom, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju se podsjeća da je Petković već godinu i po dana zbog protivpravnih zabrana Prištine onemogućen da posjeti Kosovo i Metohiju i Srbe koji tamo žive.

- Do ove zabrane dolazi uoči nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou i nema sumnje da je /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti i na ovaj način želeo da pokaže da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da je jedina njegova politika kršenje svih postignutih sporazuma - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije su naglasili da je Petkovićeva posjeta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a da je svrha dolaska bila isključivo vjerskog karaktera, uz posjetu socijalno ugroženim porodicama.

- Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora. Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na Kosovu i Metohiji i da ne naseda na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje - poručeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: