Predsjednik Srpske demokratije

Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević u Sjevernoj Mitrovici

  • Izvor: SRNA
  • 09.10.2024. 19:23

Predsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je uhapšen u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici pošto je duvao u pištaljku u prisustvu predsjednika te opštine Еrdena Atića.

Iz Srpske demokratije je saopšteno da je Arsenijeviću po odluci tužioca određen pritvor od 48 časova.

Navodi se da se na svim javnim snimcima Srpske demokratije vidi da članovi te stranke samo protestuju, izražavajući nezadovoljstvo, kako se ističe, nezakonitim i nelegitimnim odlukama ministara i ostalih činovnika privremenih prištinskih institucija i ništa više od toga.

Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević zbog duvanja u pištaljku

Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević zbog duvanja u pištaljku

"Današnjim hapšenjem i pritvorom prekršeno je pravo na protest garantovano ustavom privremenih institucija, gde se jasno navodi da ‘svako lice ima pravo da organizuje okupljanja, protest i demonstracije, kao i pravo da u njima učestvuje’”, navodi se u saopštenju.

Oni hapšenje smatraju gušenjem političkog djelovanja i, samim tim, vršenjem pritiska na sve sugrađane iz srpske zajednice da će biti munjevito uhapšeni ako se usprotive diskriminatorskoj politici privremenih prištinskih institucija, prenosi RTS.

Iz Srpske demokratije zahtijevaju od međunarodne zajednice da hitno i neodložno reaguje povodom ovog najnovijeg suzbijanja prava na slobodu govora, izražavanja i protest.

Arsenijević pušten na slobodu

Arsenijević pušten na slobodu

Arsenijević je i prošle srijede hapšen zbog duvanja u pištaljku kada u blizini jednog objekta čiji je vlasnik Albanac, u momentu kada se na šetalištu pojavio gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Еrden Atić.

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta u Kosovskoj Mitrovici.

Zamjenik komandira policije za region sjever Veton Еljšani izjavio je za Kosovo onlajn da je lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, koji je uhapšen u Sjevernoj Mitrovici, priveden zbog "uznemiravanja", a da mu je pritvor određen jer je, kako kaže "to djelo koje je ponovio više puta".

Еljšani je dodao da će o daljim koracima odlučiti nadležni tužilac.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)