Veternik

Poznato stanje muškarca koji je povrijeđen prilikom eksplozije plinske boce

  • Izvor: Blic
  • 19.09.2024. 13:41

Novosađanin M.S. (29) koji je zadobio teške tjelesne povrede prilikom eksplozije plinske boce u montažnom objektu u ulici Arona Zagorice u Veterniku je stabilno, zadobio je opekotine na gotovo četvrtini površine tijela.

Pacijent M.S. (29) je primljen u Urgentni centar UKCV zbog teških opekotinskih povreda zadobijenih na otvorenom plamenu.

Zbog težine povreda, odmah je sprovedena hitna medicinska evaluacija i pristupilo se intenzivnoj terapiji kako bi se stabilizovalo njegovo stanje, a potom je izvršena obrada opekotinskih rana od strane plastičnog hirurga.

Nakon uspješne operacije, pacijent je postoperativno smješten na Kliniku za intenzivnu terapiju i anesteziju radi daljeg praćenja i liječenja – kažu za “Blic” u Kliničkom centru Vojvodine.

Еksplozija u Veterniku, muškarac s opekotinama prevezen u bolnicu

Еksplozija u Veterniku, muškarac s opekotinama prevezen u bolnicu

Dodaju da je pacijent trenutno pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja, gdje se sprovode sve neophodne mjere za kontrolu bolova, sprečavanje infekcija i održavanje vitalnih funkcija.

Stanje pacijenta je stabilno, ali ozbiljno, s obzirom na ekstenzivnost opekotina koje zahvataju oko 23 odsto površine tijela, uključujući duboke dermalne povrede. Svi neophodni medicinski timovi, uključujući anesteziologe, hirurge i specijaliste intenzivne njege, uključeni su u brigu o pacijentu kako bi se obezbijedio najbolji mogući ishod – objašnjavaju nadležni iz Kliničkog centra Vojvodine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: