Manifestacija

Svečano zatvoreni "Dani Srpske u Srbiji"

  • 26.09.2024. 21:20

"Dani Srpske u Srbiji", tokom kojih se Srpska predstavila u 12 gradova Srbije, svečano su zatvoreni večeras u Zrenjaninu, uz poruku da ova manifestacija dokazuje povezanost Srba sa obje strane Drine.

Manifestaciju su prigodnim besjedama na svečanosti u Kulturnom centru zatvorili ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, a prethodno se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Svečanosti zatvaranja prisustvovali su i ministar pravde Srpske Miloš Bukejlović, šef Predstavništva Mlađen Cicović, predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada Laktaši Saša Popović i Srđan Blagojević i druge zvanice.

U umjetničkom dijelu svečanog zatvaranja održan je koncert grupe "One tri u ogledalu" iz Banjaluke.

Ovogodišnja manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" imala je 16 programa iz svih krajeva Srpske koji su prikazani u 12 gradova Srbije. Uz kulturno-umjetničke programe održani su susreti privrednika Republike Srpske i Srbije sa predstavljanjem investicione ponude Srpske, kao i susreti delegacija gradova i opština.

Delegacije su predvodili predstavnici Vlade Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a manifestacija je otvorena 20. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

"Dani Srpske u Srbiji" organizuju se s ciljem jačanja saradnje između Republike Srpske i Srbije i očuvanja kulture, tradicije, jezika i pisma.

Pratite nas i putem Vibera