Nakon dojave o eksplozivnoj napravi

U avionu za Moskvu nije pronađeno ništa sumnjivo, dojava o bombi lažna

  • Izvor: SRNA
  • 14.03.2022. 20:01

Ništa sumnjivo nije pronađeno prilikom pregleda aviona na relaciji Beograd-Moskva, koji se vratio i prinudno sletio na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, zbog dojave o bombi, javila je TV "Pink".

Pregled aviona "Air Serbia" obavili su Uprava Granične policije, Policijska uprava za grad Beograd i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), a završen je u 17.45 časova.

Dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je letio na relaciji Beograd-Moskva i ovoga puta bila je lažna, ustanovljeno je kontradiverzionim pregledom letjelice.

Policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma "Nikola Tesla" uputila lažnu dojavu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

MUP Srbije ranije je saopštio da su svi putnici i članovi posade bezbjedno evakuisani iz aviona koji je letio na relaciji Beograd-Moskva, a koji je prinudno sletio zbog nove dojave da je u letjelici postavljena bomba.

Beogradski mediji javili su da je u avionu "Air Serbia" bilo 125 putnika i pet članova posade, a dojava o bombi poslata je mejlom.

Eksplozivna naprava u avionu takođe na letu Beograd-Moskva, prijavljena je prije tri dana, u petak, ali je utvrđeno da je dojava bila lažna.


Tagovi: